Máslový toast s avokádem a ztraceným vejcem
Katerina…
Anglická
Předkrmy
Co budu potřebovat?
2 plátky
dobrého tmavého chleba
zralé avokádo
citronu
vejce
sůl
pepř
olivový olej
2 plátky
Jihočeského másla
Jak na to?
Do kastrolu nalijeme vodu, přivedeme k varu a zmírníme, abychom teplotu vody udržovali těsně pod bodem varu. Do 2 menších misek rozprostřeme kus potravinářske fólie a vytřeme olivovým olejem. Do takto připravené fólie vyklepneme vejce, fólii zamotáme, vymáčkneme přebytečný vzduch a zauzlujeme. Vložíme do vody a 5 minut vaříme . Do rozpalené trouby popř. toastovače dáme na 2-3min opéct plátky chleba. Avokádo vydlabeme a v misce lehce rozmačkáme vidličkou. Zalijeme šťávou z 1/4 citronu, osolíme, opepříme. Ještě teplý opečený chleba potřeme máslem, poklademe avokádem a doprostřed položíme ztracené vejce.