Jehněčí hřebínky v jogurtové marinádě

Eva Doležálková
Řecká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

8 ks
jehněčích kotletek
1 ks
citron
1 lžička
drcený česnek, čerstvě mletý pepř, petrželka, máta, medeňka a dijonská hořčice
100 g
máslo Madeta 82%
150 g
Jihočeský Nature bílý jogurt min. 3%
100 g
cuketa, růžičková kapusta, červená marinovaná řepa, květák, kapie

Jak na to?

Připravte si marinádu: z citronu vymačkejte šťávu. Promíchejte ji s jogurtem, olejem, pepřem a nasekanými bylinkami (máta, meduňka).
Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte s jogurtem Jihočeský Nature bílý a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.
Troubu předehřejte na 250 stupňů. Kotlety dejte do vymazaného nebo fólií vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapečte, pak snižte teplotu na 180 stupňů, odkryjte a pečte ještě čtvrthodinku.
Zeleninku povařte 5 minut a zchlaďte ve studené vodě. Dejte na pánev máslo a vsypte zeleninku. Prohřejte a podávejte s kotletkami.