Kachna s dýňovým pyré

Kateřina Pražáková
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1 ks
kachna
1 lžička
sůl, kmín
100 g
Jihočeské máslo 82%
0,5 kg
brambory
1 ks
dýně hokaido
1 lžička
mletý čerstvý nebo sušený zázvor
5 stroužků
česnek

Jak na to?

Umytou kachnu osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku a pečeme tři hodiny na 160 stupňů, Dýni nakrájíme na měsíčky, posolíme a pečeme v troubě asi tři čtvrtě hodiny. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme česnek a zázvor. Brambory oloupeme, uvaříme do změknuti, přidáme máslo a rozšťoucháme. Smícháme s dýňovým pyré. Podáváme s pomalu pečenou kachnou.