Kuřecí plátek na ghí se zeleninou ,řepou a sýrovou omáčkou.

Mgr.Miran Horkel
Česká
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

1/2 litr
Jihočeské mléko lahodné plnotučné 3,5% 0,75 l ,
4 kostky,díly.
Madetka tavený smetanový sýr 45% 100 g 2D
4 dílky,trojuhelníčky
Primator tavený sýr 45% 140 g 8D
1 balení
Jihočeská Niva 50% porce 110 g
50 + 50 gramů
Ghí (přepuštěné máslo) z Jihočeské máslo 82% 250 g
1 - 2 špetka
Sůl , pepř bílý.
4 stroužky
česnek
4 ks
prsní řízek kuřecí
300 g
Lahůdková zelenina mražená
500 g
řervená řepa
pár ks
cherry rajské .....jen na ozdobu (tudiž nejsou nutná)

Jak na to?

Na páru dáme dělat řepu nakrájenou na kostky po 1/2 hodině k ní přidáme zeleninu a děláme dalších 15-20 minut.Prostě na skus .Mezi tím si připravíme sýrovou omáčku a přírodní kuřecí plátek na másle.Do hrnce dáme rozpustit máslo a opečeme na něm na plátky nakrájený česnek,když česnek začne chytat zlatavou barvu zalijeme ho 1/2 mlékem do kterého přidáme 4 kostky madetky ,4 trouhelníčky primátoru , 1 kus rozdrobené 50% nivy a dochucovadla.Přivedeme k varu a za stálého míchání dovedeme do vláčné ,tekoucí hmoty bez hrudek.Prsíčka uděláme na přepuštěném másle do hotova a do příjemné opečené barvy ......ozdobíme a podáváme.
PS. Ghí (přepuštěné máslo) je opravdu vhodné dělat z Jihočeského másla 82% 250 g .Díky vysokému procentu tuku je ghí uděláno rychle a ke všemu je i hodně chutné a voňavé.Nemusí být v lednici a vydrží i 1/2 roku.