Mandlový bezlepkový dortík se sezónním ovocem

Jiří Poslušný
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

35 g
loupaných mandlí
70 g
hladké mouky
90+40 g
cukr krupice
1 špetka
sůl
2 ks
vejce
150 g
Jihočeské máslo 82%
250 g
Jihočeský tvaroh tučný
2 ks
žloutky
1 balíček
skořicoveho cukru
0,5 kg
ovoce na ozdobu

Jak na to?

Mandle rozmixujeme na moučku. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny, bílky se zbytkem cukru do tuhého sněhu.
Smicháme společně s oběma moukami a dáme do kulaté formy a pečemě v troubě na 180st.
Vyšleháme máslo a opatrně zašleháme tvaroh. V rendliku nad parou vyšlehat dva žloutky s cukrem do krémova. Poté rendlik dáme do dřezu se studenou vodou a mícháme do vychladnutí. Vychledlé zamíchat do tvarohu s máslem. Ozdobíme podle fantazie, tvarohovou vrstvou, ovocem a mandlovými lupínky.