Jahodová bublanina

Pavla Blažková
Francouzská
Dezerty

Co budu potřebovat?

1 lžíce
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
150 g
Jihočeské máslo 82%
150 g
krupicového cukru
1 sáček
vanilinového cukru
4 ks
vejce, žloutky a bílky zvlášť nastrouhaná kůra z ½ citronu
150 g
polohrubé mouky
1 lžička
prášku do pečiva
500 g
jahod, omytých
2 hrsti
mandlových lupínků
100 g
čokoláda
100 g
ostružiny

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C, pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou. Utřete spolu máslo, krupicový a vanilinový cukr. Postupně zašlehejte a citronovou kůru.
Z bílků ušlehejte sníh a i s moukou a práškem ho přimíchejte k máslu se žloutky. V pekáči posypte jahodami a mandlemi. Aby jahody neklesly, dejte jich do těsta jen polovinu a zbytek přisypte zhruba po deseti minutách pečení Pečte půl hodiny, do světle zlaté barvy. Po vychladnutí polijte čokoládou a ozdobte ovocem a pocukrujte.