Malovaný tvarohový dort

Michaela Hromková
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

150 g
Hladké mouky
150 g
Polohrubé mouky
200 g
Cukru krystal
5 ks
Vajec
1 dcl
Vody
1 dcl
Oleje
1 balíček
Prášku do pečiva
1 balíček
Vanilkového cukru
3 vaničky
Jihočeského tvarohu polotučného
1 kelímek
Jihočeského Nature bílého jogurtu min. 3% 380 g
1 plechovka
Kondenzovaného mléka
3 balíčky
Pudinku bez vaření
150 g
Jihočeského másla
100 g
Cukru moučka
30 g
Hladké mouky
100 g
Mléčné čokolády
250 ml
Jihočeské mléko lahodné polotučné
500 g
Marcipánu
1 sklenička
Marmelády

Jak na to?

Korpus- žloutky ušleháme s cukrem krystal, za stálého šlehání přidáme olej a vodu. Postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Když je těsto hodně husté, přidáme trochu vody nebo oleje. Nakonec ručně zamícháme sníh z bílků. Pečeme na 180-200 stupňů zhruba 50 minut (záleží na troubě). Vychladlý korpus dvakrát prořízneme (vzniknou tři pláty).
Tvarohový krém- Do šlehací mísy dáme tvarohy, jogurt, smetanu na šlehání, kondenzované mléko. Vše pořádně prošleháme, až se vše krásně spojí, tak za stálého šlehání přisypeme pudinky bez vaření. Šleháme na nejvyšší otáčky asi 3 až 5 minut.
Pláty korpusu potřeme marmeládou a tvarohovým krémem. Tímto krémem nepotíráme kraje dortu, protože marcipán by měl tendenci stékat z dortu!
Krém pod marcipán- Z 30 g mouky a 30 g másla uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem ( lepší je ředit po troškách a míchat - jíška bude krásně hladká) a vaříme na kaši. Poté kaši odstavíme, nasypeme do ní nalámanou čokoládu a necháme ji v kaši rozpustit.120 g másla ušleháme s cukrem do pěny a postupně po lžicích přidáváme kaši.
Krémem potřeme okraje a zarovnáme do hladka. Z marcipánu si vyválíme dostatečně velký plát, přeneseme na dort a vyhladíme případné nedokonalosti. Nakonec ozdobíme dle naší fantazie. Já jsem dort pomalovala potravinářskými barvami a udělala jsem marcipánové motýlky.
Přeji dobrou chuť :-)