Hruškový koláč s vlašskými ořechy

Kateřina Deseyve
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

40 gramů
jihočeské máslo
100 gramů
cukr krupice
2 ks
vejce
1 lžička
vanilkový extrakt
190 ml
jihočeská smetana ke šlehání 33%
100 gramů
mletých vlašských ořechů
1 lžička
prášku do pečiva
1 lžička
jihočeské máslo na vymazání formy
1 hrst
mandliček na posypání
4 ks
hrušky
1 ks
skořice
1 ks
badyánu
1 ks
citrón

Jak na to?


1) Nejprve si připravím hrušky

Hrušky omyjeme, seřízneme spodní část a povaříme cca 10 min ve vodě spolu s badyánem, skořicí a citrónovou šťávou. Poté vyndáme na utěrku a necháme okapat.

2) Těsto

Troubu předehřejeme na 170 C. V míse smícháme máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt, mouku, mleté vlašské ořechy, smetanu, prášek do pečiva a vše šleháme cca 3 min.
Formu vyplníme do poloviny, postavíme do ní hrušky a posypeme mandličkami. Pečeme cca 25 min.