Čokoládový cheescake s malinovým přelivem

Dominika Fikarová
Americká
Dezerty

Co budu potřebovat?

1 balení
tmavých BEBE sušenek
100 g
Jihočeského másla Madeta 82%
400 g
hořké čokolády
100 g
mléčné čokolády
250 g
Jihočeského polotučného tvarohu Madeta
200 g
Mascarpone
400 ml
Jihočeské smetany ke šlehání Madeta 33%
100 g
mražených malin
1 dcl
Griotky
1 ks
citronu
20 g
moučkového cukru

Jak na to?

Sušenky rozmixujeme nebo rozdrtíme válečkem a přidáme do nich rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme rovnoměrně sušenkovou hmotu a dáme cca na 30 minut do ledničky. V míse si smícháme mascarpone, tvaroh a 250 ml šlehačky a do této směsi přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou vlažnou čokoládu (300 g hořké a 100 g mléčné) a vyšleháme na hladký krém. Čokoládový krém rozetřeme na korpus ze sušenek a másla a dáme na chvíli do lednice. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Zbytek šlehačky nalijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a ihned sundáme z plotny. Do šlehačky vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nespojí se smetanou a nevznikne hladká hmota. Polevu necháme trochu vychladnout a nalijeme ji na dort a opět vložíme do lednice, aby poleva ztuhla. Při servírování přelijeme dort malinovým přelivem. Maliny necháme rozhřát, přidáme cukr dle potřeby, pár kapek citronu a zakápneme Griotkou dle chuti. Touto směsi cheescake přelijeme. Můžeme dozdobit i šlehačkou. Dobrou chuť :)