Liči cheesecake

Michaela Aulická
Čínská
Dezerty

Co budu potřebovat?

100 g
mletých mandlí, namočených ve vodě den předem
60 g
sušených datlí, namočených předem, aby změkly
150 g
jemných ovesných vloček
1 lžíce
chia semínek
1/4 lžičky
mletého zázvoru
3 ks
Jihočeský tvaroh tučný 250 g
1 ks
želatiny v prášku
2 ks
konzervy liči v mírně sladkém nálevu
1 lžička
citronové šťávy
1 lžička
rumu

Jak na to?

• Namočené mandle vyloupeme ze slupky (díky namočení to jde snadno) a vložíme je spolu s okapanými datlemi do mixéru. Přidáme ovesné vločky, chia semínka, zázvor a směs natlačíme do dortové formy vyložené potravinářskou folií. Dáme do ledničky
• Želatinu dáme do kastrůlku a necháme 10 minut nabobtnat v 5 lžících nálevu z liči konzervy
• V míse si smícháme tvarohy s citronovou šťávou, rumem a 5 lžícemi nálevu z liči konzervy. Můžeme dosladit dle chuti, ale mě už to stačilo oslazené tím nasládlým nálevem
• Želatinu zahřejeme a necháme rozpustit. Přidáme lžíci z připraveného krému a ihned vše zpět do krému zamícháme. Nalijeme na připravený korpus a poklademe kusy liči celých či nakrájených
• Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne