Steak z tuňáka

Redakce
Středomořská

Co budu potřebovat?

steak z tuňáka-2 ks á 200g
sůl,čerstvě mletý barevný pepř
Jihočeské máslo 82%-3ég
česnek-2-3 stroužky
olej-2 lžíce
citrónová šťáva-2 lžičky

Jak na to?

Steaky rozmrazíme,necháme okapat.
Pokapeme citr. šťávou,osolíme, opepříme a zprudka opečeme na grilovací pánvi z obou stran.
Přidáme máslo,prolisovaný česnek,krátce prohřejeme a podáváme.
Jako příloha se hodí různě upravené brambory nebo světlá bagetka,zelenina.
Tuňáka můžeme samozřejmě připravit venku na grilu,po opečení na něj položíme plátek másla umíchaného s prolisovaným česnekem a třeba petrželkou,nejlepší přílohou bude určitě bílá bagetka krátce rozpečená na grilu a také potřená česnekovým máslem.