Sedlácké fondue

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

1 kulatý bochník chleba
45 dkg prorostlé slaniny
3 tavené sýry
1 červená paprika
1 zelená paprika
pažitka
1 kyselá smetana
olej
pepř
vegeta

Jak na to?

Z pecnu chleba odkrojíme vršek a chléb vydlabeme.
Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme ji na oleji.
Smícháme smetanu a sýr, přidáme pokrájenou papriku, pažitku, vystydlou slaninu a vegetu.
Vše důkladně promícháme.
Tukem ze slaniny vytřeme chleba zevnitř i zvenku, naplníme směsí a dáme na pomaštěný plech, vedle položíme vydlabance pokapané tukem ze slaniny.
Pečeme 10 - 15 minut ve vyhřáté troubě.
Jíme bez přílohy a bez příboru, lámeme rukama a zapíjíme bílým vínem.