Studená polévka - GASPAČO

Redakce
Středomořská

Co budu potřebovat?

Bílý chleba (veka, rohlíky)
4 rajčata
2 stroužky česneku
1 kapie
1 zelená paprika
3 mrkve
Sůl
Olivový olej extra virgin
Voda
Ocet

Jak na to?

- nejprve si namočíme bílý chleba ve vodě a necháme, až změkne. Pak přebytečnou vodu slijeme a chleba jakoby trochu vyždímáme, ale není třeba uplně.
- dáme do mísy všechnu zeleninu očištěnou a nakrájenou na kousky, k tomu chleba a na kousky nakrájený česnek a rozmixujeme.
- komu nevadí, že jsou trochu kousky, tak už to nechá tak, pokud by jste to raději chtěli jemnější, tak propasírovat přes sítko. Každý podle sebe přidá pitnou vodu, jestli to chce k pití, přidá víc vody, jestli to chce někdo hustějsí jako polévku, přidá vody, tak jak se mu to bude zdát.
- dáme vychladit. Pokud to budete jíst zanedlouho, můžete to dát do ledničky už osolené, s olivovým olejem a octem. Nepíšu kolik, dávám a zkouším podle chuti.
Pokud to chcet jíst později, můžete přidat sůl, oliv. olej a ocet až na talíři.
- také můžete přidat k zelenine v mixéru salátovou okurku, nebo si ji nakrajet na malé kousky a přidat do talíře, také opečený na kostičky chleba nebo i jablko.

DOBROU CHUT!!