Plněná pečená jablka s javorovým sirupem

Redakce
Americká

Co budu potřebovat?

4 větší jablka
4 lžíce ovesných vloček
1 lžíce mandlí
1/2 hrnku sušených meruněk
1 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu
kousek nakládaného zázvoru
skořice

Jak na to?

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, mandle, meruňky a zázvor nakrájíme na velmi jemné plátky.
Med a sirup zahřejeme v rendlíku, do směsi vložíme ovesné vločky a zahříváme na mírném ohni 2 minuty. Rendlík odstavíme a do směsi vmícháme mandle, meruňky a nakrájený zázvor.
Z jablek vykrojíme jádřince, jablka naplníme, po obvodu je nařízneme, aby slupka při pečení nepraskla.
Jablka narovnáme do zapékací misky, přidáme vodu (aby dosahovala do třetiny výšky jablek), pečeme asi 35 minut doměkka.
Pečená jablka posypeme skořicí a podáváme horká.