Sýrová polévka s česnekem
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
1 litr vody
60 g česneku
35 g Jihočeského másla
40 g jarní cibulky
1 kostka zeleninového masoxu
100 g extra smetanového Jihočeského Lipna
sůl, pepř, čerstvá petrželka
60 g staršího chleba
60 g česneku
35 g Jihočeského másla
40 g jarní cibulky
1 kostka zeleninového masoxu
100 g extra smetanového Jihočeského Lipna
sůl, pepř, čerstvá petrželka
60 g staršího chleba
Jak na to?
Do hrnce dejte 25 g másla a osmahněte na něm oloupaný a prolisovaný česnek. Vložte na kolečka pokrájenou jarní cibulku a osmahněte ji. Zalijte horkou vodou.
Rozdrobte do hrnce masox a provařte zhruba pět minut. Pak polévku za stálého míchání zjemněte na kostičky nakrájeným Jihočeským Lipnem. Počkejte, až se rozpustí a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebovými krutony osmaženými dozlatova na zbylém másle. Ozdobte čerstvou petrželkou.
Rozdrobte do hrnce masox a provařte zhruba pět minut. Pak polévku za stálého míchání zjemněte na kostičky nakrájeným Jihočeským Lipnem. Počkejte, až se rozpustí a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebovými krutony osmaženými dozlatova na zbylém másle. Ozdobte čerstvou petrželkou.