Pivní štrůdl
Redakce
Co budu potřebovat?
3 hrnky polohrubé mouky
1 hera nebo máslo
1 hrnek piva
náplň:jablka,rozinky,strouhanka nebo drcené piškoty,ořechy - nemusí být,cukr krupice,mletá skořice
rozpuštěné máslo na potření štrůdlu
1 hera nebo máslo
1 hrnek piva
náplň:jablka,rozinky,strouhanka nebo drcené piškoty,ořechy - nemusí být,cukr krupice,mletá skořice
rozpuštěné máslo na potření štrůdlu
Jak na to?
Z piva,mouky a hery nebo másla zpracujeme vláčné těsto,vyválíme na váleček a rozdělíme na 4 části.Každou část vyválíme na jako papír tenkou placku .Poklademe (oloupanými a jadřinců zbavených )nastrouhanými jablky,posypemem cukrem,mletou skořicí ,rozinkami (popř. i ořechy).Pokud jablka pouští dost šťávy,posypemem ještě trochou strouhanky nebo drcenými dětskými piškoty.Placku zavineme do štrůdlu,nejlépe pomocí čisté utěrky nebo silikonového válu.Přeneseme navymazaný plech a upečeme dozlatova.
Po upečení pomašlujemem rozpuštěným máslem,nakrájíme na silné proužky a pocukrujeme.
Toto těsto lze naplnit i náplní slanou.např.zelím,slaninou,sýrem apod.
Po upečení pomašlujemem rozpuštěným máslem,nakrájíme na silné proužky a pocukrujeme.
Toto těsto lze naplnit i náplní slanou.např.zelím,slaninou,sýrem apod.