Pivní štrůdl

Redakce

Co budu potřebovat?

3 hrnky polohrubé mouky
1 hera nebo máslo
1 hrnek piva

náplň:jablka,rozinky,strouhanka nebo drcené piškoty,ořechy - nemusí být,cukr krupice,mletá skořice

rozpuštěné máslo na potření štrůdlu

Jak na to?

Z piva,mouky a hery nebo másla zpracujeme vláčné těsto,vyválíme na váleček a rozdělíme na 4 části.Každou část vyválíme na jako papír tenkou placku .Poklademe (oloupanými a jadřinců zbavených )nastrouhanými jablky,posypemem cukrem,mletou skořicí ,rozinkami (popř. i ořechy).Pokud jablka pouští dost šťávy,posypemem ještě trochou strouhanky nebo drcenými dětskými piškoty.Placku zavineme do štrůdlu,nejlépe pomocí čisté utěrky nebo silikonového válu.Přeneseme navymazaný plech a upečeme dozlatova.
Po upečení pomašlujemem rozpuštěným máslem,nakrájíme na silné proužky a pocukrujeme.

Toto těsto lze naplnit i náplní slanou.např.zelím,slaninou,sýrem apod.