Kapustnice

Redakce
Slovenská

Co budu potřebovat?

500g uzeného masa(plec,krkovice)
2 litry vody
1lžička soli
1lžička papriky
1/2 lžičky pálivé papariky
2 hrsti hub
1hrst sušených švestek
3 bobkové listy
pár kuliček pepře
5 stroužků česneku
sáček kysaného zelísádlo
hladká mouka
2 pikantní klobásy
1sm

Jak na to?

Uvaříme uzené maso,vyjmeme a do vývaru dáme překrájené zelí,houby,švestky,bobkový list a pepř.Vaříme 45 minut.
Na horkém sádle orestujeme prolisovaný česnek,mouku,papriku,zalijeme trochou vody a uděláme hustou jíšku.
Než přidáme jíšku,nakrájíme klobásu na kolečka,necháme povařit,potom přidáme jíšku a 10 minut na mírném ohni provaříme.Dochutíme smetanou a solí.