Gyros kebab
Redakce
Řecká
Co budu potřebovat?
1 čaj. lžička sušeného oregana
1 čaj. lžíčka mletého kmínu
1/4 čaj. lžičky soli a pepře
2 stroužky drceného česneku
225 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
500 g jehněčí kýty, pokrájené na kostky (cca 3x3cm)
1 velká cibule pokrájená na kousky (cca 3
1 čaj. lžíčka mletého kmínu
1/4 čaj. lžičky soli a pepře
2 stroužky drceného česneku
225 g bílého Jihočeského jogurtu Nature
500 g jehněčí kýty, pokrájené na kostky (cca 3x3cm)
1 velká cibule pokrájená na kousky (cca 3
Jak na to?
Smíchejte prvních 5 složek pomocí jogurtu ve velkém plastikovém sáčku a přidejte jehněčí. Pevně zavřete a marinujte v lednici 8 hodin, občas sáček otočte.
Vyndejte jehněčí ze sáčku a odstraňte marinádu.
Napíchejte jehněčí, cibuli a rajčata na 8 jehel.
Připravte gril a dejte kebaby na mřížku, postříkanou sprayem.
Grilujte zhruba 5 minut po každé straně, nebo do požadovaného stupně propečení.
Vyndejte jehněčí ze sáčku a odstraňte marinádu.
Napíchejte jehněčí, cibuli a rajčata na 8 jehel.
Připravte gril a dejte kebaby na mřížku, postříkanou sprayem.
Grilujte zhruba 5 minut po každé straně, nebo do požadovaného stupně propečení.