Paštika ze sóji
Redakce
Asijská
Co budu potřebovat?
2 skleničky sóji
3 stroužky česneku
1 lžíce soli
2 větší cibule
podle potřeby olej
podle potřeby strouhanka
4 lžíce bramborové mouky
podle potřeby majoránka
podle potřeby dušené houby
podle potřeby pepř
podle chuti sladká paprika
3 stroužky česneku
1 lžíce soli
2 větší cibule
podle potřeby olej
podle potřeby strouhanka
4 lžíce bramborové mouky
podle potřeby majoránka
podle potřeby dušené houby
podle potřeby pepř
podle chuti sladká paprika
Jak na to?
Sójové boby namočíme na několik hodin a pak vaříme půl druhé hodiny ve vodě se solí a česnekem. Umeleme také dvě cibule a přidáme při mletí strouhanku aby vsákla zbytek šťávy ze soji. Přidáme škrob, sůl, houby, trochu oleje a koření, pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy a dáme péci na půl hodiny.
Když vychladne, přelijeme ji rozehřátým máslem aby nevysychala a uchováváme v lednici 3-4 dny.
Když vychladne, přelijeme ji rozehřátým máslem aby nevysychala a uchováváme v lednici 3-4 dny.