Paštika ze sóji

Redakce
Asijská

Co budu potřebovat?

2 skleničky sóji
3 stroužky česneku
1 lžíce soli
2 větší cibule
podle potřeby olej
podle potřeby strouhanka
4 lžíce bramborové mouky
podle potřeby majoránka
podle potřeby dušené houby
podle potřeby pepř
podle chuti sladká paprika

Jak na to?

Sójové boby namočíme na několik hodin a pak vaříme půl druhé hodiny ve vodě se solí a česnekem. Umeleme také dvě cibule a přidáme při mletí strouhanku aby vsákla zbytek šťávy ze soji. Přidáme škrob, sůl, houby, trochu oleje a koření, pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy a dáme péci na půl hodiny.

Když vychladne, přelijeme ji rozehřátým máslem aby nevysychala a uchováváme v lednici 3-4 dny.