Marocké jehněčí ražniči s osvěžujícím salátem z pomerančů

Redakce
Africká

Co budu potřebovat?

750 g netučného vykostěného jehněčího, pokrájeného na kostky
1 červená cibule nakrájená najemno
4-5 drcených stroužků česneku
2 čajové lžičky mletého kmínu
2 čajové lžičky sušených bylinek z Provence
1/2 čajové lžičky kurkumy
šťáva ze 2 citronů
1 pol

Jak na to?

Dejte kousky jehněčího do mělké mísy společně s cibulí, česnekem, bylinkami, kmínem, kurkumou, citronovou šťávou, paprikou, koriandrem, olivovým olejem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, přikryjte a marinujte 3 hodiny při pokojové teplotě nebo ještě lépe přes noc v lednici.
Jehněčí napichujte na kovové špejle a vždy mezi kousky masa dejte tři bobkové listy. Grilujte na každé straně 5-6 minut nebo až jsou kousky propečené. (Pozor,nesmí být přesušené).
Zatímco se maso griluje, smíchejte všechny ingredience na salát. Posypte jehněčí ražniči nakrájeným koriandrem, paprikou,ozdobte kousky citronu a podávejte se salátem.