Pařížský dort z ledových kaštanů
Redakce
Francouzská
Co budu potřebovat?
KORPUS :
6 vajec,
20 dkg cukr krupice,
18 dkg polohr mouka,
3 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva.
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA :
4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml),
4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa.
NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dk
6 vajec,
20 dkg cukr krupice,
18 dkg polohr mouka,
3 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva.
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA :
4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml),
4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa.
NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dk
Jak na to?
Připravíme si šlehačku den předem.Základem je dobré vychladnutí cca 16-20h.
Šlehačku přivedeme k varu,přidáme nadrobno pokrájené kaštany a lžíci kakaa a za stálého šlehání necháme přejít varem.Za častějšího míchání necháme vystydnout a uložíme do chladničky.
Oddělené bílky vyšleháme na tuhý sníh, zašleháme žloutky cukr.Nakonec mouku, kakao a prdopeč. Pečeme dle typu trouby.
Korpus vychladlý prokrojíme.
Vychladlou šlehačku šleháme do tuha a promažeme korpus,naplníme broskvemi a přiklopíme druhý korpus.Necháme ztuhnout a polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zdobíme dle fantazie.
Je opravdu famozní.Dobrou chuť a ještě jednou díky Soni.
Šlehačku přivedeme k varu,přidáme nadrobno pokrájené kaštany a lžíci kakaa a za stálého šlehání necháme přejít varem.Za častějšího míchání necháme vystydnout a uložíme do chladničky.
Oddělené bílky vyšleháme na tuhý sníh, zašleháme žloutky cukr.Nakonec mouku, kakao a prdopeč. Pečeme dle typu trouby.
Korpus vychladlý prokrojíme.
Vychladlou šlehačku šleháme do tuha a promažeme korpus,naplníme broskvemi a přiklopíme druhý korpus.Necháme ztuhnout a polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zdobíme dle fantazie.
Je opravdu famozní.Dobrou chuť a ještě jednou díky Soni.