Játrový dort

Redakce
Ruská

Co budu potřebovat?

Použité suroviny receptu Játrový dort:
0,5 kg libovolná játra | 2 ks vejce | 1 sklenice mléko | 1 sklenice hladká mouka | 1 lžíce sůl | 2 - 3 lžíce olej | špetka pepř | 250 ml majonéza | 3 - 4 stroužky (dle chuti i více) česnek

Jak na to?

Postup přípravy receptu Játrový dort:
Syrová játra umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme robotem. Do rozsekaných játer přidáme mléko, mouku, vejce, sůl, olej a pepř dle chuti. Všechno důkladně promícháme. Konzistence těsta musí odpovídat těstu na palačinky. Na pánvi krátce smažíme játrové palačinky, možné i bez použití oleje, do zlatavá. Každou palačinku mažeme dresingem, který umícháme z majonézy a prolisovaného česneku. Po namázání všech palačinek je naskládáme na sebe a necháme dort odpočinout minimálně 2 - 3 hodiny v chladu. Nakrájíme na trojúhelníky a podáváme buď jako samostatný pokrm a nebo k tomu zvolíme libovolnou přílohu.
Dobrou chuť.