Africké jehněčí a pomerančové kebaby
Redakce
Africká
Co budu potřebovat?
1/2 šálku čerstvých cilantro papriček
1/2 šálku lístku čerstvé petržele
3 stroužky česneku, pokrájené
1 čajová lžičky pálivé papriky
1 čajová lžičky mletého kmínu
1/2 čajové lžičky soli
1/2 šálku Jihočeského bílého jogurtu Nature
2 polévkové lžíce če
1/2 šálku lístku čerstvé petržele
3 stroužky česneku, pokrájené
1 čajová lžičky pálivé papriky
1 čajová lžičky mletého kmínu
1/2 čajové lžičky soli
1/2 šálku Jihočeského bílého jogurtu Nature
2 polévkové lžíce če
Jak na to?
Rozehřejte gril na střední teplotu.
V mixeru smíchejte cilantro, petržel, česnek, papriku, kmín a sůl než jsou bylinky pokrájené najemno. Přidejte jogurt a citrónovou šťávu a míchejte do hladka.
Dejte do mísy, přidejte kousky jehněčího a dobře přimíchejte.
Napíchávejte střídavě na jehly kousky jehněčího, cibuli a pomeranče (propichujte přes kůru).
Grilujte 7-10 minut, za občasného otáčení. Podávejte s rýží nebo kuskusem.
V mixeru smíchejte cilantro, petržel, česnek, papriku, kmín a sůl než jsou bylinky pokrájené najemno. Přidejte jogurt a citrónovou šťávu a míchejte do hladka.
Dejte do mísy, přidejte kousky jehněčího a dobře přimíchejte.
Napíchávejte střídavě na jehly kousky jehněčího, cibuli a pomeranče (propichujte přes kůru).
Grilujte 7-10 minut, za občasného otáčení. Podávejte s rýží nebo kuskusem.