Indonéský kebab

Redakce
Asijská

Co budu potřebovat?

1,2 kg vykostěných kuřecích prsíček bez kůže

Marináda:
3 jemně nasekané šalotky
2 jemně nasekané stroužky česneku
1/2 lžičky chilli
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
45 ml sojové omáčky
30 ml vinného octa
30 ml rostlinného oleje

Jak na to?

Filety pokrájejte podélně na tenké proužky a stejným způsobem nakrájejte i maso z prsíček.
Přísady na marinádu dejte do mísy a dobře promíchejte. Do mísy přidejte proužky kuřecího masa a důkladně je promíchejte s marinádou. Mísu zakryjte průhlednou fólií a dejte nejméně na 3 hodiny do chladu.
Maso napíchejte na předem namočené špejle, na každou počítejte se 3 kousky, každý mírně zakruťte.
Špízy grilujte 5-7 cm od zdroje tepla po dobu 2-3 minut, až maso zhnědne. Pak špízy otočte a grilujte další 2-3 minuty.
Kebab podávejte se zeleninovým salátem a kečupem nebo koriandrovou nebo jinou omáčkou.