Hruškový pudink se sýrem

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

250g zralých hrušek, 100g cukru, 10g želatiny, 1 Jihočeská smetana trvanlivá 31% 250 ml, 60g Jihočeského Speciálu strouhaného.

Jak na to?

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Povaříme je v malém množství vody s ½ cukru asi 10 minut. Uvařené hrušky rozmixujeme. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím svaříme smetanu se zbytkem cukru; bude to trvat asi 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme strouhaný sýr a pyré z hrušek. Přidejte želatinu a vše dohladka promíchejte. Za občasného zamíchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Směs pak nalijte do formiček nebo skleniček, a jakmile začnou tuhnout, vložte je do lednice na nejméně 6 hodin. Podávejte třeba ještě polité javorovým sirupem a ozdobené čerstvým ovocem.