Salát Nicoise

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

4 vejce
250 g rozpůlených zelených fazolek
1 stroužek rozmačkaného česneku
2 zelené saláty
1 oloupaná, rozpůlená a najemno nakrájená okurka
300 g malých na čtvrtky pokrájených rajčat
1 najemno pokrájená červená paprika
1 najemno pokrájená červená cib

Jak na to?

Uvařená vejce natvrdo ochladíme, oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtky.
Fazole vaříme 5 minut a zchladíme je.
Vnitřek salátové mísy vymažeme rozdrceným česnekem a vyložíme salátovými listy.
Na ně naskládáme okurky, fazole, rajčata, červenou papriku, cibuli, vejce, olivy a ančovičky.
Pak rozdělíme tuňáka na větší kousky a přidáme do mísy.
Smícháme všechny složky na zálivku a nalijeme ji na salát. Podáváme s francouzskou bagetou.