Jogurtová bábovka s karamelovou polevou

Redakce
Anglická

Co budu potřebovat?

Na bábovku: 1 šálek celozrnné pšeničné mouky, 2/3 šálku polohrubé mouky, 1 a půl lžičky prášku do pečiva, půl lžičky sody, 1/4 lžičky soli,1/2 šálku másla, 150g bílého jogurtu, půl šálku mléka, 1 vanilkový BIO cukr, 3/4 šálku třtinového cukru, 3 ve

Jak na to?

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu a sůl.
Do druhé mísy dáme jogurt, mléko a vanilkový cukr, rozmícháme.
Ve třetí míse šleháme máslo s cukrem do pěny a poté přidáváme vejce, jedno po druhém. Poté přidáváme střídavě mouku a jogurtovou směs. Nalejeme do vymaštěné bábovkové formy a pečeme asi 50 minut. Necháme 20 minut stát, poté vyklopíme a necháme vychladnout.
Připravíme si polevu:
V kastrolku necháme rozpustit máslo, cukr, med a mléko za stálého míchání. Přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut vaříme.
Poté přendáme polevu do mísy a necháme ji 1 minutu stát.
A můžeme nazdobit bábovku.