Domácí sýrový chléb z pekárny
Redakce
Francouzská
Co budu potřebovat?
4 dcl vlažné vody
2 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
hrst kmínu
hrst oregana
2 hrsti malých semínek (např. lněných)
2 hrsti velkých semínek (např. slunečnicových)
10 dkg eidamu
60 dkg hladké mouky
2 lžičky cukru moučka
2 lžičky sušeného droždí
2 lžíce oleje
2,5 lžičky soli
hrst kmínu
hrst oregana
2 hrsti malých semínek (např. lněných)
2 hrsti velkých semínek (např. slunečnicových)
10 dkg eidamu
60 dkg hladké mouky
2 lžičky cukru moučka
2 lžičky sušeného droždí
Jak na to?
Do nádoby z pekárny nalijeme vlažnou vodu a olej.
Přidáme sůl, kmín, oregano a malá semínka.
Zasypeme moukou, cukrem a droždím a vložíme do pekárny.
Pekárnu zapneme na stupeň 1 (čas 3 hodiny).
Když nám pekárna ukazuje zbývající čas 2:17, přidáme velká semínka a na kostičky nakrájený sýr (nepřidávat dříve, semínka i sýr by byly rozmělněny).
Dále již jen pečeme a poté ochutnáváme:)
Přidáme sůl, kmín, oregano a malá semínka.
Zasypeme moukou, cukrem a droždím a vložíme do pekárny.
Pekárnu zapneme na stupeň 1 (čas 3 hodiny).
Když nám pekárna ukazuje zbývající čas 2:17, přidáme velká semínka a na kostičky nakrájený sýr (nepřidávat dříve, semínka i sýr by byly rozmělněny).
Dále již jen pečeme a poté ochutnáváme:)