Rybí filé s kuskusem po provensálsku

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

1/2 šálku kuskusu (ne vařeného)
2 velké rajčata, každé pokrájené na 8 plátků
1/4 šálku jemně pokrájené šalotky
4 kusy filé
1/2 šálku vypeckovaných a pokrájených černých oliv
2 polévkové lžičky kaparů (nechat okapat)
1 polévková a 1 čajová lžičky pokr

Jak na to?

Rozehřejte gril na střední teplotu. Připravte alobalové čtverce á 50 cm. Jeden z čtverců dejte na pracovní plochu rohem směrem k sobě.
Vespod dejte 2 polévkové lžíce kuskusu, 4 plátky rajčat a 1 polévkovou lžíci šalotky, osolte a opepřete dle chuti.
Nahoru dejte 1 kousek filé, 2 polévkové lžíce oliv, 1/2 polévkové lžíce kaparů a 1 polévkovou lžíce tymiánu. Postříkejte 1 polévkovou lžící slepičího vývaru a 1 polévkovou lžící vína a po 1 čajové lžičce citronové šťávy a oleje.
Přikryjte druhou půlkou trojúhelníku rybu.
Okraje přehněte 3 krát. Opakujte u každého filé.
Grilujte 15 minut. Poté rozbalte a zkontrolujte, zda je vše hotovo. Pokud ne, znovu zabalte a grilujte ještě 5 minut. Podávejte v alobalu.