Ryba po kantonsku

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

2 polévkové lžíce suchého sherry
2 polévkové lžíce sójové omáčky
1/2 čajové lžičky cukru
1/2 čajové lžičky sezamového oleje
1/4 čajové lžičky chilli nebo červené papriky
1 čajová lžička strouhaného nebo čerstvě mletého zázvoru
600 g rybího filé (plat

Jak na to?

Smícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, chilli a zázvor.
Rybu vložíme do pečící nádoby kůží dolů a zalijeme vytvořenou omáčkou. Posypeme zelenou cibulkou a dáme do předehřáté trouby (asi 200 stupňů) a pečeme 10 až 15 minut.
Pokud k tomuto jídlu přidáme rýži smíchanou s brokolicí uvařenou v páře, budeme mít vynikající hlavní jídlo.