Ryba po kantonsku
Redakce
Francouzská
Co budu potřebovat?
2 polévkové lžíce suchého sherry
2 polévkové lžíce sójové omáčky
1/2 čajové lžičky cukru
1/2 čajové lžičky sezamového oleje
1/4 čajové lžičky chilli nebo červené papriky
1 čajová lžička strouhaného nebo čerstvě mletého zázvoru
600 g rybího filé (plat
2 polévkové lžíce sójové omáčky
1/2 čajové lžičky cukru
1/2 čajové lžičky sezamového oleje
1/4 čajové lžičky chilli nebo červené papriky
1 čajová lžička strouhaného nebo čerstvě mletého zázvoru
600 g rybího filé (plat
Jak na to?
Smícháme sherry, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, chilli a zázvor.
Rybu vložíme do pečící nádoby kůží dolů a zalijeme vytvořenou omáčkou. Posypeme zelenou cibulkou a dáme do předehřáté trouby (asi 200 stupňů) a pečeme 10 až 15 minut.
Pokud k tomuto jídlu přidáme rýži smíchanou s brokolicí uvařenou v páře, budeme mít vynikající hlavní jídlo.
Rybu vložíme do pečící nádoby kůží dolů a zalijeme vytvořenou omáčkou. Posypeme zelenou cibulkou a dáme do předehřáté trouby (asi 200 stupňů) a pečeme 10 až 15 minut.
Pokud k tomuto jídlu přidáme rýži smíchanou s brokolicí uvařenou v páře, budeme mít vynikající hlavní jídlo.