Lasagne s mořskými plody

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

Těsto:
300 g mouky
3 vejce
1 čaj. lžička soli
mouka na posypání válu

Náplň:
3 oloupané a na tenko nakrájené mrkve
2 velmi tence nakrájené pórky
400 g filé z mořského ďase bez kůže, nakrájeného na kousky
400g filé z čerstvého lososa bez kůže, nakráj

Jak na to?

Postup při přípravě těsta: Nasypte mouku a sůl na vál, udělejte v ní důlek a do něj vklepněte vejce. Vidličkou pomalu zamíchejte mouku do vajec a dobře promíchejte. Pokud je nutné přidejte vodu. Těsto dobře prohněťte, nejméně 5 až 10 minut. Přikrejte igelitem a nechte 30 minut odpočinout. Pak těsto rozválejte a nakrájejte na požadované tvary.
Příprava náplně: Dejte ryby a krevety do velké misky, přidejte sůl, šťávu z citronu, promíchejte a dejte stranou.
Příprava omáčky: Rozpusťte máslo a přidejte mouku, pomalu míchejte minutu až dvě. Přidejte horký vývar, přiveďte k varu a stále důsledně promíchávejte. Ochuťte solí či pepřem a vmíchejte žloutky. Sundejte z plotny, vmíchejte našlehané bílky a přidejte kopr.
Zapečení: Předehřejte troubu. V připravené nádobě pokryjte dno 3 pláty lasagní, polijte 1/3 omáčky a rozložte 1/2 mořských plodů a zeleniny, přikryjte 3 pláty lasagní, dejte na ně omáčku a zbytek mořských plodů, uzavřete další vrstvou plátů lasagní a nahoru dejte omáčku. Posypte strouhaným sýrem podle chuti. Pečte v předehřáté troubě než začnou lasagne bublat. Upečené lasagne ozdobte a nakrájené na porce podávejte.

Tip: Těsto lze nahradit 400 až 500 g hotového čerstvého nudlového těsta