Cuketové fusilli v Jihočeské zakysané smetaně

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

150 g fusilli nebo těstovin jiných tvarů
1 pol. lžíce olivového oleje
2 cukety, pokrájené podélně
2 stroužky česneku, jemně nakrájené
strouhaná kůra jednoho citrónu
150 g Jihočeské zakysané smetany
sůl a čerstvě mletý černý pepř
čerstvě strouhaný par

Jak na to?

Uvařte těstoviny podle návodu. Mezitím rozehřejte olej ve velké pánvi, osmahněte cukety a česnek dozlatova. Vmíchejte strouhanou citronovu kůru a osmahněte dalších 30 vteřin.
Osušte těstoviny a dejte zpět do kastrolu, přidejte zakysanou smetanu, dobře promíchejte, vmíchejte směs z cuket, ochuťte a podávejte s čerstvě strouhaným parmezanem.