Gnocchi s krůtím masem a kapustou

Redakce
Indická

Co budu potřebovat?

1/4 čajové lžičky červené papriky
3 polévkové lžíce extra-virgin olivového oleje
2 polévkové lžíce krájeného česneku – rozdělit na polovinu
500 g mletého (tmavého) krůtího masa
1 šálek kuřecího vývaru – rozdělit
1 čajová lžička strouhané pomerančové

Jak na to?

Rozehřejte pánev, přidejte fenykl a červenou papriku. Osmahněte 1 až 2 minuty, než se rozvine aroma.
Přidejte dvě polévkové lžíce oleje a polévkovou lžíci česneku. Osmahněte na středně mírném ohni 2 až 3 minuty. Dávejte pozor, aby se to nespálilo. Přendejte směs do středně velké misky.
Rozehřejte zbylou polévkovou lžíci oleje ve stejné pánvi na středně silném ohni. Přidejte krůtí maso. Osmahněte 3 až 5 minut.
Lžící rozdělte maso na drobné kousky, vmíchejte půl šálku vývaru, pomerančovou kůru a sůl. Přiveďte k varu a vařte okolo 5 minut než se tekutina vyvaří. Přendejte krůtí směs do mísy k odložené směsi.
Přidejte do pánve zbytek vývaru, polévkovou lžíci česneku a špenát. Přikryjte a povařte než špenát změkne. Zhruba 7 až 8 minut.
Vraťte krůtí směs zpět do pánve. Povařte až se prohřeje. Přendejte do velké mísy a promíchejte s těstovinami. Rozdělte na šest talířů a posypte strouhaným sýrem.