Rigatoni s houbami shiitake, artičoky a paprikami
Redakce
Italská
Co budu potřebovat?
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 papriky (červená nebo žlutá)
500 g nakrájených hub (shiitake nebo žampionů)
1 polévková lžíce nakrájeného česneku
artičoková srdíčka, mohou být i konzerovaná
1 čajová lžička citrónové šťávy
3 polévkové lžíce čerst
2 papriky (červená nebo žlutá)
500 g nakrájených hub (shiitake nebo žampionů)
1 polévková lžíce nakrájeného česneku
artičoková srdíčka, mohou být i konzerovaná
1 čajová lžička citrónové šťávy
3 polévkové lžíce čerst
Jak na to?
Rozehřejte olej v pánvi na střední stupeň. Přidejte šalotku a smažte než lehce zhnědne. Zhruba jednu minutu.
Přidejte papriky a houby a za stálého míchání smažte deset minut až zelenina změkne. Přidejte česnek a smažte další minutu.
Přidejte vývar, artičoky, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl, pepř a papriku. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a nechte 5 minut dusit. Zamíchejte petržel.
Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny s hotovou omáčkou.
Přidejte papriky a houby a za stálého míchání smažte deset minut až zelenina změkne. Přidejte česnek a smažte další minutu.
Přidejte vývar, artičoky, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl, pepř a papriku. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a nechte 5 minut dusit. Zamíchejte petržel.
Ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny s hotovou omáčkou.