Pizza se žampiony a pestem

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

500 g drobných žampionů
rajčatová omáčka nebo rajčaotvý protlak
Na bílé pesto
200 g Jihočeského tvarohu
30 g piniových oříšků
75 g čerstvě strouhaného parmezánu
12 stroužků podušeného česneku
trochu soli
Na těsto
250 g hrubé mouky
1/2 sáčku sušeného

Jak na to?

Mouku, droždí a sůl dáme do velké mísy a promícháme. Za stálého míchání přilijeme teplou vodu.
Když se suroviny spojí, hněteme, občas přisypeme zbytek mouky a připravíme poddajné těsto.
Pak je zpracujeme na vále posypaném moukou až je pružné.
Z těsta vytvarujeme kouli a necháme odpočinout a kynout. Po vykynutí těsto znovu rychle zpracujeme a vyválíme od středu ke krajům na plát, přičemž těsto pravidelně obracíme. Plát dáme na lehce pomoučený plech na pečení.
Očištěné, omyté a pokrájené žampiony poduste doměkka, osolte a připravte si pesto tak, že všechny suroviny rozmixujete na hladké pyré.
Pak každou pizzu potřete rajčatovou omáčkou, ozdobte dušenými žampiony a bílým pesto.
Máte-li chuť na maso, můžete přidat plátky šunky.