Italské rizoto z rajčat, tuňáka a sladké kukuřice

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

2 pol. lžíce olivového oleje
1 najemno nakrájená červená cibule
1 drcený stroužek česneku
200 g rýže
500 ml vařícího zeleninového vývaru
100 g rajčat nakrájených nahrubo
200 g tuňáka, osušeného a rozděleného na kousky
200 g sladké kukuřice, osušené

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a smažíme, až změknou.
Dále přidáme rýži a smažíme, až je průsvitná. Přilijeme trochu vývaru a mícháme, až se vstřebá. Opět přilijeme trochu vývaru a mícháme. Celý postup opakujeme asi 20 minut, až je rýže hotová a má krémovou konzistenci. (Pozor, je to italské rizoto, nikoliv české!) Pokud je to nutné, přidáme ještě horký vývar.
Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, tuňáka a kukuřici. Okořeníme a přidáme nakrájený koriandr.
Rizoto těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.