Houbové Clafoutis

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

Náplň
150 g rozčtvrcených malých žampionů
15 g sušených hříbků
2 pokrájená sušená rajčata
2 vypeckované olivy
300 ml vývaru
125 ml suchého bílého vína
pár kapek omáčky teriyaki nebo wochestru
Těsto
105 g hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř černý
300

Jak na to?

Všechny suroviny na náplň dejte na pánev. Přiveďte k varu a zprudka poduste, aby se tekutina odpařila.
Mouku na těsto dejte do mísy, osolte a opepřete.
Ušlehejte všechny suroviny kromě sýrů, přilijte je k mouce a rozmíchejte do hladka. Pozor abyste nepřešlehali.
Koláčovou formu o průměru 25 centimetrů vymažte máslem a vodou. Nalijte těsto, rozdělte na něj 2,5 centimetru od okraje náplň a posypte sýrem.
Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, dokud těsto neztuhne a nevyběhne. Nechte vychladnout na mřížce.