Kaponata se žampiony

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

1 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule, nakrájená
1 šálek pokrájeného fenyklu
2 čaj. lžičky jemně nasekaného česneku
1 malý (450g) lilek, oloupaný a nakrájený na kostičky
1/3 šálku bílého vína
Houby
8 malých klouboučků žampionů
2 lžíce olivov

Jak na to?

Rozehřejte teflonovou pánev na středně silném ohni. Přidejte cibuli a fenykl a vařte 3 až 4 minuty, než jsou lehce hnědé.
Přidejte česnek a míchejte 1 min. Pak přidejte lilek a víno, ztlumte teplotu, přikryjte poklicí a připravujte 15 až 25 minut, než lilek změkne.
Připravte houby. Rozehřejte troubu na 220 stupňů a na plech dejte alobal. Dejte kloboučky na připravený plech.
Spojte zbylé ingredience v šálku a potřete jimi kloboučky. Pečte 15 minut, než houby změknou. Přikryjte a uchovejte v teple.
Zamíchejte do lilku rajský protlak a ocet a vařte 1 min.
Přidejte rajčata , džus, vodu, petržel, tymián, rozmarýn, cukr, sůl a pepř. Přikryjte a duste 10 minut.
Obraťte kloboučky a posypte je sýrem. Dejte do trouby a zapékejte, než se sýr roztaví, asi 2 minuty.