Pečená krkovička

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

4 plátky krkovice
20 dkg slaniny
20 dkg plátkového sýra Madeta
20 dkg šunky
1/4 kg žampionů
5 vajec
1 šlehačka na vaření Madeta
1 zakysaná smetana Madeta
brambory
sůl
pepř
sádlo
1 cibule
10 dkg másla Madeta
15 dkg Nivy

Jak na to?

Plátky krkovice naklepeme,osolíme a opepříme z obou stran.
Pekáček vymažeme trochu sádlem a poklademe plátky na které dáme slaninu,plátky sýra.
Na másle zesklovatíme cibuli,potom přidáme nakrájené žampiony a dusíme ,potom přidáme nadrobno nakrájenou šunku , přidáme vajíčka a uděláme smaženici.
Tu naneseme na maso a posypeme nastrouhanou nivou.
Brambory oloupeme,nakrájíme na kolečka a poklademe maso. Osolíme .
Nakonec rozmícháme obě smetany a brambory zalijeme.
Přikryjeme alobalem a dáme na 180 stupňů tak na hodinu péct,potom alobal sundáme a dopečeme odkryté,aby se udělala kůrčička.