Chřestová ňamka

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

1 svazek čerstvého zeleného chřestu, 2 lžíce Jihočeského másla, 2 lžíce strouhanky, nastrouhaný parmezán podle chuti, sůl

Jak na to?

Očištěný a oškrábaný chřest je třeba 3 minuty vařit v osolené vodě, poté prudce zchladit v ledové a nechat okapat.
Zapákací miska mezitím čeká na vymazání Jihočeským máslem - a rozhodně není třeba s ním šetřit. Na máslíčko pak patří jednotlivé "špargly" pěkně vedle sebe.
Chřest pak už jen stačí posypat nastrouhaným parmezánem, strouhankou a následuje poslední úkon před zdravou a voňavou večeří: šup s tím vším na 3 až 5 minut do rozpálené trouby!
A příloha? Vařené brambory nebo jen "obyčejný" chléb.