Tomatovka
Redakce
Italská
Co budu potřebovat?
2 plechovky protlaku, jíška a 40 g hladké mouky, bobkový list, muškátový květ, 1,5 l vody, sůl a cukr
Jak na to?
Světlou jíšku zalijeme trochou vody.
Přidáme protlak a dolijeme vodou potom osolíme a podle chuti lehce přisladíme. Přidáme špetku muškátového květu nebo strouhaného oříšku. Naléváme do bujón šálku nebo talíře. Polévku zdobíme troškou šlehačky (uprostřed) a krutony.
Přidáme protlak a dolijeme vodou potom osolíme a podle chuti lehce přisladíme. Přidáme špetku muškátového květu nebo strouhaného oříšku. Naléváme do bujón šálku nebo talíře. Polévku zdobíme troškou šlehačky (uprostřed) a krutony.