Čokoládové souffle

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

50 g másla + na vymazání,300 ml mléka, 25 g mletých mandlí, 25 g kakaového prášku, 100 g krupicového cukru, 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť

Jak na to?

Do trouby rozehřáte na 200 °C, horkovzdušnána 180 °C, vložte plech.
Mističku na suflé o průměru 15 cm důkladně vymažeme máslem Madeta. Potom vysypeme mandlemi – musíme důkladně otáčejt formou, abychom máslo pěkně pokryly. Přebytky vysypeme!.
Na středním ohni rozpustíme máslo a vmícháme mouku a kakaový prášek.
Minutu necháme prohřát. Sundáme z ohně a postupně lijeme mléko a za stálého vmíchávání. Vratíme na oheň, vsypeme cukr a mícháme do husta; cca 1 min. Přesuneme omáčku do misky a necháme zchladnout.
Bílky dáme do čisté misky. Žloutky vmícháme do omáčky.

Vyšleháme sníh a do připravené hmoty vmícháme našlehané bílky a vše přesuneme do formičky.
Pečeme 25–30 minut, aby suflé naběhlo.
Nakonec posypeme kakaem.
Souffle je výborný čokoládový dezert, pro výjimečné příležitosti:-)