Dušená rajčata plněná masem
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
8 tvrdých rajčat
250 g mletého masa
1 větší cibule
1 vejce
50 g Jihočeského Eidamu
30 g strouhanky
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl
pepř
30 g Jihočeského másla
250 g mletého masa
1 větší cibule
1 vejce
50 g Jihočeského Eidamu
30 g strouhanky
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl
pepř
30 g Jihočeského másla
Jak na to?
Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše promícháme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Touto směsí naplníme vydlabaná rajčata, kterým seřízneme vršky.
Rajčata narovnáme do vymazané nádoby, trochu podlijeme vodou či vínem a přidáme vnitřky z rajčat a dusíme do měkka.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
TIP: Tento pokrm můžeme místo dušení zapéci v troubě.
Touto směsí naplníme vydlabaná rajčata, kterým seřízneme vršky.
Rajčata narovnáme do vymazané nádoby, trochu podlijeme vodou či vínem a přidáme vnitřky z rajčat a dusíme do měkka.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
TIP: Tento pokrm můžeme místo dušení zapéci v troubě.