jablková bábovka

Redakce

Co budu potřebovat?

4 větší jablka
200g polohrubá mouka
190g cukr krystal
3 vejce
1 lžíce medu
7 lžic mléka
5 lžic oleje
1 lžíce rumu
1 lžička skořice
1 lžička kakaa
1 kypřící prášek do pečiva








Jak na to?

Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně zašleháme olej, mléko, rum. Mouku si promícháme s kakaem a skořicí. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Sypkou směs s moukou vmícháme do žloutků s cukrem, poté přidáme nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do vyhřáté trouby na 200ºC, pečeme čtvrt hodiny, potom snížíme teplotu na 175ºC a dopečeme.