Kuřecí paprikáš
Redakce
Slovenská
Co budu potřebovat?
500 g kuřecích prsou
1 větší cibule
50 ml rostlinného oleje
2 lžičky mleté papriky
pár kapek sojové omáčky
1 l mléka
250 ml sladké smetany
špetka soli a pepře
hladká mouka na zahuštění
1 větší cibule
50 ml rostlinného oleje
2 lžičky mleté papriky
pár kapek sojové omáčky
1 l mléka
250 ml sladké smetany
špetka soli a pepře
hladká mouka na zahuštění
Jak na to?
Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a maso, promícháme a orestujeme. Potom maso přikryjeme a ve vlastní šťávě dusíme doměkka. Dle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru.
Mouku smícháme se solí, smetanou a mlékem a připravenou zátrepku pomalu přiléváme k masu. Za stálého míchání vaříme několik minut, dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem.
Mouku smícháme se solí, smetanou a mlékem a připravenou zátrepku pomalu přiléváme k masu. Za stálého míchání vaříme několik minut, dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem. Podáváme s těstovinami nebo kynutým knedlíkem.