Jemný jablkovo-brusinkový koláč
Redakce
Slovenská
Co budu potřebovat?
360 g hladké mouky
200 g vepřového sádla
2 vajce
2 lžíce octa
2 a 1/2 lžíce krystalového cukru
špetka soli
750 g očištěných jablek
asi 150 g moučkového cukru
1 lžička skořice
hrst sušených rozinek
hrst sušených brusinek
100 g mletých dětských piško
200 g vepřového sádla
2 vajce
2 lžíce octa
2 a 1/2 lžíce krystalového cukru
špetka soli
750 g očištěných jablek
asi 150 g moučkového cukru
1 lžička skořice
hrst sušených rozinek
hrst sušených brusinek
100 g mletých dětských piško
Jak na to?
Z mouky, sádla, vajec, cukru, soli a octa vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do lednice.
Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky.
Plech vymastíme a vysypeme moukou.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První vyválíme, přeneseme na plech a potřeme náplní. Přikryjeme druhou polovinou těsta, popícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 23-25 minut. Vychlazený koláč nakrájíme a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.
Jablka nastrouháme nahrubo, osladíme je, přidáme piškoty, skořici, rozinky a brusinky.
Plech vymastíme a vysypeme moukou.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. První vyválíme, přeneseme na plech a potřeme náplní. Přikryjeme druhou polovinou těsta, popícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 23-25 minut. Vychlazený koláč nakrájíme a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.