Kakaové cukroví s mandlovým krémem

Redakce
Slovenská

Co budu potřebovat?

400 g hladké mouky
200 g másla + 125 g do krému
200 g cukru krupice
80 g mletých vlašských ořechů
3 žloutky
2 lžíce kakaa
špetka kypřícího prášku do pečiva
špetka citronové kůry
3 lžíce cukru moučky
1 vanilkový cukr
75 g loupaných mletých mandlí

Jak na to?

Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a ořechy. Vypracujeme tužší těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na 3-4 mm, vykrojíme oválky, přeložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 7-8 minut. Vychlazené cukroví slepíme mandlovým krémem.

Mandlový krém: Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Mandle s vanilkovým cukrem zalijeme vroucím mlékem, přidáme rum, promícháme a necháme vychladnout. Nakonec mandlovou hmotu přidáme do másla a vyšleháme.

Cukroví polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme cukrovými ozdůbkami. Necháme ztuhnout.