Ovocný tunel

Redakce
Slovenská

Co budu potřebovat?

12 vajec
220 g hladké mouky
220 g cukru moučky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
1 salko
250 g másla
300 ml mléka
1 karamelový pudink
1-2 lžíce krystalového cukru
ovoce čerstvé nebo kompotované /jahody, broskve, kivi, banány/
100 ml

Jak na to?

Žloutky ze 6 vajec vyšleháme do pěny se 110 g moučkového cukru, přidáme 110 g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180°C asi 10-11 minut.

Stejným způsobem upečeme i druhý plát -kakaový /do těsta přidáme 1 lžíce kakaa/. Piškoty vyklopíme na desku, papír odstráníme a necháme je vychladnout. Pak kakaovou piškotu rozkrojíme po délce na 2 poloviny, světlou piškotu rozkrojíme po délce na 4 rovnaké části.

Z mléka, cukru a karamelového prášku uvaříme pudink a za stálého míchání vychladíme. Do vyšlehaného másla přidáváme vychlazený pudink a předem uvařené /2 hodiny/ a důkladně vychlazené salko.
Ovoce dáme okapat, čerstvé omyjeme a osušíme, nakrájíme.

2 formy na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno opatrně vložíme tmavé těsto, pokapeme šťávou /pro dospělé i s rumem nebo likérem/, potřeme 1/8 krému, uložíme ovoce a to potřeme další 1/8 krému. Na krém uložíme světlý pás těsta /je potřeba trochu z délky ukrojit/, jenom trošku přitlačíme, pokapeme, krém, ovoce, krém a na závěr přikryjeme dalším světlým pásem těsta. Vrch překryjeme fólií a v lednici necháme ztuhnout 2-3 hodinky.

Tunel vyklopíme, potřeme borůvkovou zavařeninou a polijeme čokoládou. Trochu čokolády si odložíme. Když čokoláda ztuhne, zbylou čokoládou uděláme na vrch cik-caky. Dáme do lednice, za hodinu můžeme podávat.