Chutný jablkovo-rumový koláč s mandlemi
Redakce
Slovenská
Co budu potřebovat?
4-5 větších jablek
2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/
2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu
1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů
1/2 hrnečku sekaných mandlí
1/2 hrnečku rostlinného oleje
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/
2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu
1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů
1/2 hrnečku sekaných mandlí
1/2 hrnečku rostlinného oleje
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Jak na to?
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 25-30 minut.
Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladnout.
Nalámanou čokoládu smícháme s mlékem, máslem a moučkovým cukrem a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme /nevaříme!/. Polevou koláč potřeme a necháme ztuhnout.
Vynikající a šťavnatý koláč, dobrou chuť!
Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladnout.
Nalámanou čokoládu smícháme s mlékem, máslem a moučkovým cukrem a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme /nevaříme!/. Polevou koláč potřeme a necháme ztuhnout.
Vynikající a šťavnatý koláč, dobrou chuť!