domácí chléb pečený v troubě
Redakce
Asijská
Co budu potřebovat?
1 kg hladká špaldová mouka
1 kostka droždí
100g pšeničných vloček
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce slunečnicového oleje
100 ml mléko jihočeské modré MADETA
cca 500 ml vlažné vody
1 kostka droždí
100g pšeničných vloček
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce slunečnicového oleje
100 ml mléko jihočeské modré MADETA
cca 500 ml vlažné vody
Jak na to?
vločky nechám přes noc namočené v mléce
ráno smíchám s teplou vodou tak, aby směs byla vlažná
do mouky s cukrem a solí rozdrobím droždí, přidám olej a zaliji vodou s mlékem a vločkami a pořádně vymíchám
nechám kynout cca 1hod. během té 2x prohnětu
rozdělím na 2 bochníky, nechám jeeště 10min.kynout poprášené moukou a peču v předehřáté troubě na 250st. cca 20 min. pak na 200st ještě 30 min.
ráno smíchám s teplou vodou tak, aby směs byla vlažná
do mouky s cukrem a solí rozdrobím droždí, přidám olej a zaliji vodou s mlékem a vločkami a pořádně vymíchám
nechám kynout cca 1hod. během té 2x prohnětu
rozdělím na 2 bochníky, nechám jeeště 10min.kynout poprášené moukou a peču v předehřáté troubě na 250st. cca 20 min. pak na 200st ještě 30 min.